Deking podovi i fasade sve češći su izbor za bašte ugostiteljskih objekata, posebno onih koji su izloženi direktnoj vlazi i sunčevim zracima kao npr. hoteli i restorani pored mora i vode. Osim atraktivnog izgleda, vlasnici se odlučuju za deking i zbog njegove trajnosti i izdržljivosti.

Naši klijenti, vlasnici i menadžeri hotela i restorana stalno nam govore da je najveći izazov za njih zatvaranje na određeni period zbog renoviranja. Tu nastupaju deking obloge za podove i fasade, kao npr. one od egzotičnih vrsta drveta koje mogu trajati i preko 40 godina i u najtežim uslovima pored mora.

Evo naše liste TOP 10 HOTELA U SVETU koji su svoj eksterijer oplemenili dekingom!

  1. The Hanging Gardens of Bali (‘’Viseći vrtovi Balija’’) su očaravajući, luksuzni resort sa 5 zvezdica u srcu džungle.  Svaka vila je dizajnirana sa tradicionalnim slamnatim krovovima u potpunom skladu sa prirodom, a zbog izražene vlažnosti vazduha koja na Baliju tokom kišnih perioda dostiže čak 85% terase su obložene dekingom od egzotičnog, punog drveta.

(Izvor fotografije: https://hanginggardensofbali.com/)

2. Villa North Island (Vila Severno ostrvo) je ekskluzivni hotel od 11 vila na Sejšelima i predstavlja udaljeni tropski raj. Nalazi se na privatnom ostrvu i okružen je tirkiznim morem i netaknutom prirodom. Tropske klimatske prilike navele su vlasnike i ovog hotela da se odluče da prostore na otvorenom obogate otpornim deking podnim oblogama od egzotičnog drveta.

(Izvor fotografije: https://www.north-island.com/)

3. Hotel Hilton Bogota u Kolumbiji nalazi se u jednoj od najprestižnijih gradskih četvrti u ovoj oblasti, blizu najvećim turističkih atrakcija, pozorišta i muzeja. Lanac Hilton hotela nadaleko je poznat po udobnosti koji pružaju svojim gostima. Za prostor oko bazena i spa odeljak odabrali su deking od punog drveta.

(Izvor fotografije: https://www.hilton.com/en/hotels/bogbchh-hilton-bogota/)

4. Resort Coco Bodu Hithi na Maldivima je još jedan u nizu luksuznih hotela koji pored tirkiznog mora imaju i odeljak za uživanje oko bazena. Prostor oko bazena pokriven je deking podnom oblogom od egzotičnog Balau drveta na kojoj se gosti mogu sunčati, a  izuzetno je i otporan na vlagu i druge spoljne uticaje.

(Izvor fotografije: https://www.hilton.com/en/hotels/bogbchh-hilton-bogota/)

5. Hotel Royal Malwane u Južnoj Africi spaja kolonijalni šarm, eleganciju i moderan dekor. Privatna paluba za sunčanje oko bazena i na terasama takođe je napravljena od dekinga od punog drveta.

(Izvor fotografije: Google)

Evropski hoteli takođe su se odlučili za lepotu i funkcionalnost deking paluba u svojim baštama restorana i prostorima za uživanje i sunčanje.

6. Hotel Grand Central iz Barselone je jedan od njih. Hotel se nalazi pored najvećih turističkih atrakcija i nudi mnoštvo sadržaja za relaksaciju i uživanje. Tu je i moderan mediteranski bar/restoran na krovu, pored koga je i beskonačni bazen, okružen dekingom od punog drveta, na kome se možete sunčati i uživati u pogledu na grad.

(Izvor fotografije: https://www.grandhotelcentral.com/en/)

7. Bvlgari Luxury Hotel iz Milana još jedan je hotel sa 5 zvezdica koji je svoje prelepe terase sa pogledom na grad obogatio drvenim dekingom.

(Izvor fotografije: https://www.bulgarihotels.com/en_US/milan?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2)

8. Dizajnerski hotel Il Sereno na obali jezera Komo u Italiji ‘’Nju Jork tajms’’ izabrao je za jedan od 26 najboljih hotela za posetu 2016. godine. Ovaj hotel je svoj prostor za opuštanje sa pogledom na jezero i veličanstveni bazen, uokvirio dekingom od termotretiranog jasena brenda Ravaioli Legnami*.

*Deking Kane je generalni zastupnik Ravaioli Legnami dekinga za Srbiju.

(Izvor fotografije: https://www.bulgarihotels.com/en_US/milan?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2)

9. Luksuzna Vila Lorena jedna je od najlepših vila sa 5 zvezdica i pogledom na more koja se nalaziu u Istri. Podovi, od egzotičnog dekinga Ipe Lapacho brenda Ravaioli Legnami*, nežno prate meke linije bazena sa panoramskim pogledom na Jadransko more.

*Deking Kane je generalni zastupnik Ravaioli Legnami dekinga za Srbiju.

(Izvor fotografije: https://www.ravaiolilegnami.com/en/progetti/luxury-hotel-il-sereno/)

10. Naš klijent, beogradski hotel ‘’Square Nine’’, nalazi se u samom centru, a bašte restorana hotela su u potpunosti obložene Ravaioli Legnami dekingom od egzotičnog drveta Ipe Lapacho. Ipe Lapacho je zbog svoje trajnosti i otpornosti (3x tvrđe drvo od hrasta) poznat i pod nazivom Gvozdeno drvo.

(Izvor fotografije: https://squarenine.rs/)

Hoteli u svetu i regionu su prepoznali vrednost deking podnih obloga i fasada. Koje biste vi hotele dodali na ovaj spisak?
Imate pitanje  ili temu u vezi sa dekingom o kojoj biste želeli da pišemo?
Tu smo za sva dodatna pitanja i ideje na mail-u: info@kaneparketi.rs ili nas posetite u našem izložbenom prostoru ul. Tošin bunar 59, gde možete pogledati sve uzorke naših podnih obloga.
Naš tim ‘’Kane deking’’ nudi kompletno rešenje prodaje dekinga, postavljanja, i održavanja drvenih podova uz garanciju za izvođenje radova.

 

Pozovite nas!