Nemoguće je ne primetiti da sve više restorana, kafića i hotela za svoje bašte biraju deking podne obloge i fasade. Sigurno ste primetili da je neki lokal iz vaše okoline skinuo svoj stari pod i baštu oplemenio deking platformom.

Naši klijenti, vlasnici restorana, kafića i hotela rekli su nam kako je investiranje u ambijent postavljanjem dekinga u krajnjoj liniji uticalo na povećanje broja gostiju, pa samim tim i profita.

Decking osim kao podna obloga može poslužiti i da izoluje baštu restorana od bučne okoline i tako ambijent učini privatnijim i prijatnijim za goste. Pošto se vrlo često sreće u kafićima na plaži i u gradu može stvoriti taj umirujući boho momenat pijuckanja pića daleko od gradske vreve.

 

Za stvaranje autentične atmosfere u restoranima, kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, svaki element uređenja enterijera ima svoj značaj. Deking može poslužiti kao ključni element koji može značajno poboljšati estetski doživljaj i funkcionalnost ugostiteljskog objekta.

Deking obloge, prvenstveno namenjene za prostore na otvorenom, izdržljivo su i vizualno atraktivno rešenje, a doprinose atmosferi i doživljaju gostiju. Ipak, široka upotreba dekinga u uređenju ambijenta ugostiteljskih objekata, kojima dnevno prolazi veliki broj gostiju, dovela je i do pojave velikog broja nekvalitetnih deking modela na tržištu, te je važno znati na šta je potrebno obratiti pažnju pri odabiru otporne deking podne obloge koju nećete morati menjati pred svaku sezonu.

Otpornost dekinga u bašti ugostiteljskog objekta

Što je vaš restoran ili kafić posećeniji to je potrebno više pažnje da posvetite trajnosti i otpornosti deking platforme na spoljne uticaje i habanje (vlagu, sunčeve zrake, mrlje…). Restoranske terase, hotelski bazeni i bašte kafića konstantno su izložene upotrebi, uticaju vremenskih prilika i povremenim prolivanjima hrane i pića.  

Naša preporuka iz prakse je odabrati ili deking od egzotičnih vrsta drveta prirodno otpornih i izdržljivih na spoljne uticaje (Ipe Lapacho, Cumaru, Angelim Amargoso…) ili kvalitetniji WPC deking (I series, WPC Apex). Kvalitetnije modele Wpc dekinga prepoznaćete po dužoj garanciji. U našoj ponudi možete naći modele sa grancijom i do 25 godina.

Ranije smo već pisali o odabiru vrste dekinga (deking puno drvo ili Wpc) i njegovoj otpornosti, te ovom prilikom nećemo dužiti – pročitajte više OVDE!

Estetika dekinga u bašti ugostiteljskog objekta

Instagramični restorani i kafići su sve popularniji među gostima, te je uređenje ambijenta dodatno dobilo na važnosti.  Bez obzira da li se radi o ekskluzivnom baru na krovu sa pogledom ili udobnoj terasi restorana, pravi izbor dekinga u bašti može dodatno uticati na privlačnost prostora.

Odabir dekinga od tropskih vrsta drveta (Ipe Lapacho, Cumaru, Angelim…) pružiće prostoru notu urbane prirodnosti i opuštenosti. U kombinaciji sa drugim dekorativnim elementima za uređenje eksterijera (stolovima, stolicama…) možete kreirati ambijent koji će svakodnevno privlačiti goste da se u njemu opuste.

Najnoviji Wpc deking modeli toliko su napredovali u vizualnom pogledu te se savršeno uklapaju u savremene bašte restorana i kafića. Posavetujte se sa arhitektom koji je specijalizova za dizajn eksterijera bilo da  želite da postignete ekskluzivan izgled vašeg lokala ili privatan i udoban.

Teksture, nijanse i uzorci deking materijala omogućavaju beskonačne mogućnosti uklapanja u okruženje stvarajući neodoljivu atmosferu za goste u kojoj će se osećati dobrodošlo.

Održavanje deking poda u bašti restorana ili kafića

Najčešće pitanje koje dobijamo od naših klijenata, vlasnika i menadžera restorana i kafića koliko je zahtevno održavanje dekinga.

Zabluda koju često čujemo je da Wpc deking-u nije potrebno održavanje. Ako želimo da naš deking što duže zadrži svoj atraktivan izgled i postigne maksimalnu trajnost potrebno ga je održavati bilo da je reč o kompozitnom (Wpc deking-u) ili dekingu od punog drveta. U našoj ponudi možete pronaći proizvode koji neguju vaš deking pod i jednostavno se koriste.

Postoje kvalitetniji modeli Wpc dekinga, višeg cenovnog ranga, rađeni prema najnovijim tehnologijama u sebi već imaju sadržane zaštitne premaze, te takav deking zahteva minimalno održavanje.

Detaljno smo o održavanju deking obloga pisali OVDE.

U ovom blogu pokušali smo da pokrijemo najvažnije elemente pri odabiru deking platforme za ugostiteljske objekte. Ono što je sigurno, unapređenje ambijenta u restoranima, kafićima i hotelima postalo je ključno za privlačenje većeg broja gostiju, a deking platforme zbog svojih gore pomenutih karakteristika i estetike postale su očigledan izbor sve više vlasnika restorana I arhitekti.

Transformišite svoje bašte i terase u oaze prijatnosti koje će privući nove goste i pružiti im ugodno iskustvo boravka. Tu smo za sva dodatna pitanja i pomoć pri odabiru dekinga za vaš restoran, hotel ili kafić. Pišite nam na info@kaneparketi.rs

Pozovite nas!